Промяна на данъчните ставки, еднократен данък върху генерираните свръхпечалби и възстановяване на всички ставки по ДДС са начините за разработване на социален бюджет с приемлив дефицит. Това е мнението на президента на КНСБ Пламен Димитров, изразено пред БНР.

Служебният кабинет подкрепя дефицит от 3%, но няма да внесе в НС такъв

Служебният кабинет подкрепя дефицит от 3%, но няма да внесе в НС такъв

Партиите да не превръщат бюджета в хватка за припечелване на време, поиска Гълъб Донев

"Радвам се, че се обещава да не се пипат социални разходи, но това не може да стане само с увеличени данъчни приходи от събираемост при настоящите ставки. Трябва да се пипнат по някакъв начин данъците. Кои точно данъци и как да се пипнат е въпрос на решение, което парламентът трябва да предложи", каза той.

За КНСБ трябва ребалансиране на двата преки данъка - увеличение на корпоративния данък и намаляване на данъка върху доходите.

КНСБ срещу бюджета, предлага буфери в данъците

КНСБ срещу бюджета, предлага буфери в данъците

Според Виолета Иванова само увеличението на данък печалба от 10 на 15% ще донесе приходи в бюджета в размер на 2,5 милиарда лева

Синдикатите изчакват парламента, но подготвят кошница.

"Какво може да се купи с нетния размер на минимална заплата и с нетния размер на минималната пенсия ще сложим в кошница и ще я сложим пред парламента, ще питаме депутатите могат ли с тази кошница да изкарат месеца, поясни Пламен Димитров.