Всички въпроси в двустранните ни отношения Унгария са изчистени и тя ще продължи да подкрепя категорично България в пътя й към Шенген. Около този извод са се обединили в разговор днес Бойко Борисов и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, който през миналата седмица нарече лидера на ГЕРБ "премиер", макар че той не заема този пост от 2021 г. За новия разговор между двамата "колеги" се похвали Борисов във "Фейсбук".

"Тази сутрин отново разговарях с моя приятел и колега Виктор Орбан. Информирах го, че вчера Народното събрание окончателно премахна допълнителната такса за пренос на газ", пише лидерът на ГЕРБ. Той допълва, че решението на парламента за отпадането на транзитната такса ще бъде публикувано в Държавен вестник в края на седмицата.

Трусовете в НС са от юмрука на Радев, заключи Бойко Борисов

Трусовете в НС са от юмрука на Радев, заключи Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ е доволен от падането на таксата за пренос на руски газ

По думите на Бойко Борисов партньорството между двата народа винаги е било водещ принцип в отношенията между България и Унгария. "Двамата с Орбан си дадохме ясни гаранции, че и занапред ще продължим да си сътрудничим в условията на диалог по всички теми от дневния ред на ЕС", посочва той.

Припомняме, че на 16 декември Унгария официално обяви, че ще наложи вето на влизането на България в Шенген, ако страната ни не премахне транзитната такса за пренос на руски газ.

Снимка 646712

Източник: Фейсбук / Бойко Борисов