Правила за работата си прие Временната анкетна комисия "Бисеров и Борисов - Петното".

Припомняме, в началото на пленарната седмица депутатите след дълги и горещи дебати приеха да разследват обстоятелствата, довели до оставката на бившия зам.-председател на ДПС и Народното събрание Христо Бисеров, както и имало ли е среща между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и скандалният Бисер Миланов - Петното.

Първото заседание на комисията, поставила рекорд за най-дълго наименование, бе посветено единствено на правилника за работа. Медии бяха допуснати само до приемането на основните правила, след което напуснаха Огледалната зала на Народното събрание, тъй като според новоприетия правилник Комисията ще бъде закрита.

В началото на заседанието Снежана Дукова от ГЕРБ призова колегите си да се въздържат от емоционални изказвания пред медиите, защото не е редно държавни мъже като Борисов и Бисеров да се поставят наравно с криминални лица като Бисер Миланов, с което се правят внушения и се подменят тези.

Комисията ще има право да създава работни групи по определени въпроси, а всички членове ще имат достъп до документи и материали, съдържащи класифицирана информация, която обаче ще може да бъде ползвана само в работните помещения.