Преходът в началото ни отне истината. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на конференция за равносметки от тоталитарния режим. Всички искали досиетата на ДС да са в комисията по досиетата. Това се случва в 2010 и дотогава голям част от тях са унищожени.

Не прочетохме тази страница от историята с подходящото време, убеден е Цветанов. Според него трябва да се учи за комунизма и темата вече влезе в образователната система. Заместник-председателят на ГЕРБ припомни настояванията да се закрие комисията по досиетата, но партията е отстоява нейното съществуване.

За първи път отварят архива на Държавна сигурност

За първи път отварят архива на Държавна сигурност

Днес граждани ще могат да видят...

Демокрацията ни отне бедността, каза Антон Тодоров. Тя ни е отнела, по думите му, убийствата по границата. А на Корнелия Нинова дала приватизацията на външнотърговски предприятия. Няма нито един от днешното ръководство на БСП, който да не е милионер и от по-съмнителен начин, изтъкна Тодоров.

Българският комунизъм беше едно престъпление без наказание, убеден е той. Комунизмът бил с националсоциалисти, но с малко повече късмет, както обясни Тодоров. Режимът е мастодонт на глинени крака, по думите му. Много неща от комунистическото наследство не са решени, както обясни той.

Историята трябва да бъде прочетена, смята Цветанов за досиетата на ДС

Историята трябва да бъде прочетена, смята Цветанов за досиетата на ДС

И Цветанов отваря вратата за трансформацията на комисията по досиетата по модела, който предлага левицата