От БСП-Казанлък призовават кмета Галина Стоянова публично да се извини на кмета на Овощник Иван Колев, заради заплахи по телефона. Това се казва в позицията на ръководството на казанлъшките социалисти по повод грубия тон и заплахи, отправени от Стоянова към кмета на БСП Иван Колев. За това алармира самият той във Фейсбук.

По думите му Галина Стоянова си е позволила да се държи нагло и гневно в телефонен разговор с него. Причината за избухването й, придружено и със заплахи - е заради това, че Иван Колев не е посетил събрание на общинските съветници на ГЕРБ в селото. На събранието е присъствал и председателят на Общински съвет Казанлък - Николай Златанов (от ГЕРБ). Това, че не е отишъл да го поздрави, се счита от кмета на община Казанлък за неуважение. Той дори е получил закана в слушалката "от тук нататък ще работиш без общинския съвет", споделя кметът на селото.

Иван Колев допълни, че нито като човек, нито кмет е длъжен да посещава сбирки на партия ГЕРБ.

От БСП-Казанлък допълват в своята позиция, че е недопустимо острият тон, заплахи и груби изрази да бъдат форма на общуване, която използва кметът на община Казанлък Галина Стоянова към кмета на Овощник Иван Колев. По думите им няма по-голям и по-малък кмет, тъй като са мажоритарно избрани.