Всички данни по въпроса с досиетата трябва да се огласят, за да може да приключи тази историческа страница.

Това каза д-р Константин Тренчев, президент на конфедерацията на труда "Подкрепа" по време на днешното откриване на предизборен офис на "Коалиция на българските социалдемократи" в центъра на Бургас, цитиран от БТА.  

Тренчев добави, че изразява лична позиция.

Д-р Тренчев е и кандидат за евродепутат на коалицията. "Не можем да върнем историята назад. Вярвам, че освен тези, които извадиха, ще се извадят досиетата и на други хора, работещи в институции или във властта, за да можем да разберем кои хора как са влияли на последните 18 години в демократичната им част", каза още д-р Константин Тренчев по въпроса с досиетата.

На откриването на предизборния щаб той отбеляза, че последните 18 години, макар тежки и мъчителни, не са били напразно, защото сме успели да реализираме една голяма цел - да станем европейски членове. Но това съвсем не е достатъчно.

"Ние все още продължаваме да бъдем детето, прибрано по милост в големия европейски дом. За да може това дете бързо да порасне и да стане достоен член на европейското семейство, трябва много работа", каза още синдикалистът.