"Организаторите на гей парада спекулират и изнудват обществото с техните отклонения". Това заяви патриотът от ВМРО - Българско национално движение, общински съветник и председател на групата в СОС "Патриоти за София - ВМРО и АТАКА" Карлос Контрера.

Контрера изтъкна, че от "Патриоти за София" в СОС не приемат съвети за демокрация от отявлени тоталитаристи. Той се позовава на случай, в които от "София прайд" заклеймяват принципната позиция на Патриотите срещу провеждането на гей парада. Столичните общински съветници от ВМРО и АТАКА се обявиха против провеждането на гей парада. Според тях той пропагандира джендър идеологията. Патриотите обвиниха Общината, че е попаднала в плен на тази пропаганда.

Светият синод отново възрази на гей парада

Светият синод отново възрази на гей парада

Свободата е отговорност, припомнят от БПЦ и призоваха за благочестие

Контрера смята, че гей парада представлява "смешен плач от страна на различни маргинални типове, които осмисляли иначе сивото си битие с проповядване на хомосексуализъм". Той бори изказванията, че патриотичните партии били антидемократични по характер и изтъкна, че няма по деспотични и антидемократични среди от тези на гей организациите.

"Не съм учуден от тези врясъци на гей активистите. Както много пъти сме подчертавали ние - патриотите, тези хора (организаторите на гей парада) правят политика от креватните си изпълнения в спалнята. Този т.нар. парад е резултат и израз на лошата държавна политика в сферата на психическото здраве", заяви Конктрера. Той акцентира, че тези хора говорят общи приказки и повтарят как се нарушават правата им и как някой ги тормозел, дискриминирал. Контрера смята, че никой не се интересува т тази маргинална общност.

ЛГБТИ организации осъждат забраната на гей парада в Анкара

ЛГБТИ организации осъждат забраната на гей парада в Анкара

Шествието забранено, за да не предизвика провокации

"Виждам, че пак са се разбеснели. Може би трябва да обосноват с тази активност финансирането си, за да не им спрат парите. Очаквам да видя от кои чужди посолства ще получат подкрепа. Възможно най-големият им апологет - американският посланик, този път да си затрае, защото оттатък океана вече не се гледа добре на износа на гей пропаганда", ядоса се патриотът.

Той се закани, че парадът трябва да бъде забранен. От "Патриоти за София" ще поискат официално от МВР забраната на шествието.

Хиляди участваха в гей парада в Лондон

Хиляди участваха в гей парада в Лондон

Най-посещаваното подобно събитие в британската столица