Нека хората не губят присъствие на духа, минали сме през много изпитания - и това ще преодолеем. Това става видно от фейсбук профила на лидер на БСП Корнелия Нинова. Съобщението, направено пред агенция "Фокус", бе препратено от пресцентъра на партията й. 

Тя благодари на медиците и отбеляза, че въпреки видимата умора, те са много всеотдайни към пациентите.

"Много ми се иска скоро да ме изпишат, но лекарите преценяват. На системи съм четвърти ден. Температурата понамаля, но другите симптоми ги имам", обяви Нинова, която бе приета в болница в петък след положителен тест за COVID-19.

Тя обясни, че в петък се е почувствала зле. "Прилоша ми, втресе ме. Вдигнах температура. Започнах да кашлям. Потърсих лекарска консултация. Направиха ми тест и той излезе положителен и лекарите прецениха, че при тези симптоми трябва да ме хоспитализират".

Нинова пожела на хората да не губят присъствие на духа, да слушат лекарите, да бъдат дисциплинирани, каквото им кажат да го изпълняват. "Знам, че ще се справим и с това. Минали сме през много изпитания - и това ще преодолеем. Просто да имат вяра и кураж", каза Нинова.