Костадин Димитров от ГЕРБ беше избран за кмет на Пловдив на втория тур на местните избори с 12% преднина.

Според данни от екзит пол на "Тренд" към 20.00 ч. Димитров получава 53,4% от гласовете на пловдивчани. Подкрепата за опонента му Ивайло Старибратов от ПП/ДБ е 41,1%. Останалите 5,5% не подкрепят никого.

По данни от екзит пол на "Галъп" към същия час подкрепата за Димитров е 53,1%, а за Старибратов - 41,3%. "Не подкрепям никого" - 5,6%.

Резултатът на първи тур на Костадин Димитров, досегашен кмет на пловдивския район "Тракия", беше 33.72%. Ивайло Старибратов, който е избран при преговори вместо Манол Пейков, имаше подкрепа от 17.90%.

Костадин Димитров гласува за здрав, културен и образован Пловдив

Костадин Димитров гласува за здрав, културен и образован Пловдив

Следващият кмет трябва да има подкрепата на повече пловдивчани

След като загуби битката за Пловдив, Старибратов благодари на всички, които са го подкрепили. Очевидно хората не се мотивираха и не излязоха да гласуват, подчерта той пред БТВ, като предположи,  че пловдивчани явно искат да живеят така - с разкопани улици. За града той ще работи чрез 10 общински съветници.

Костадин Димитров благодари на всички, гласували в Пловдив, и на тези, които лично са го подкрепили. Обърна се към неизлезлите до урните с думите, че и тях ги чува. Успяхме да посочим всички проблеми, заяви пред медиите той. Успяхме на някои да дадем решения, изтъкна Димитров. Пловдивчани дадоха своя вот за развитие на града, доволен е новият кмет.