"Възраждане" дадоха изявление в Народното събрание, след като част от депутатите начело на Костадин Костадинов направиха посещение на дискусия за влизането на България в еврозоната.

Лидерът Костадин Костадинов се оплака от мерките за сигурност и от това, че не са били допуснати, както да се включат в дискусията, така и първоначално до самата зала. Осигурената охрана била като за Г7 и била липсвала само армията, по думите на Костадинов.

А президентът Румен Радев не бил отишъл на дискусията, защото се уплашил от протеста на партията миналия уикенд. Вместо него на дискусията присъствала вицепрезидента Илияна Йотова.

Всички обичат еврото - президентство, кабинет, БНБ

Всички обичат еврото - президентство, кабинет, БНБ

Конференцията за еврозоната бе посрещната и от протест на "Възраждане"

Припомняме, че държавният глава е на посещение в Турция днес, където ще разговаря с президента Реджеп Ердоган. Действително за конференцията участието му бе потвърдено.

Озовахме се на мило семейно събитие, изтъкна. Един въпрос от партията искали да зададат - за референдума за влизане в Еврозоната. Не им позволили. На тази дискусия се правел опит за скрит държавен преврат, по мнението на лидера на "Възраждане".

На самата конференция двайсетина противници на влизането на страната в еврозоната направиха демонстрация пред залата, където се провеждаше пресконференцията. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и още десетина депутати и членове на "Възраждане" минаха за кратко през протеста, после влязоха в залата, присъстваха на част от изказванията и излязоха. Според репортер на News.bg не е имало никакви индикации за напрежение.