"Възраждане" не се чувстват засегнати от това, че единствени от парламетнарно представените партии не бяха поканени на разговорите с проектопремиера на ГЕРБ Мария Габриел във вчерашния ден. Това заяви в кулоарите на НС лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Спести ни просто един любезен отказ. В политиката няма място за обиди, има място разговори, има място за идеология, има място за визия за развитие на страната, има място за поколенческо и държавническо мислене. Къде го виждате това в разговорите? Между другото, Мария Габриел говори толкова брюкселски бездушно, че не знам дали не говори някой неин аватар. Това ли искаме да ни управлява. По принцип не коментираме личности, но в случая това не е личност, а безличност", влезе и в личностни характеристики Костадинов.

Партийният лидер остава песимист относно това дали все пак ще има редовно правителство. "Но дори и да се състави такова, на инат, само защото така са казали от американското посолство, ще доведе до още по-тежки последствия. Помним предния път, в който бе съставен един четворен евроатлантически буламач".

"Възраждане" очакват ГЕРБ да издигнат и Херо Мустафа за премиер

"Възраждане" очакват ГЕРБ да издигнат и Херо Мустафа за премиер

Костадинов смята, че отново вървим към поредните предсрочни парламентарни избори