Няма никакво значение кой ще бъде кандидатът за министър-председател, а е важно какви политики ще следва. Видно е, че няма промяна в политиката на ГЕРБ, както и към другите сили, към които е отправена покана за подкрепа. С горчива ирония, както сме я подкарали, следващата номинация на ГЕРБ за премиер да е Херо Мустафа. Така председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира с ирония вече официалния развой на сюжета кабинет от 49-то НС.

Има едно симулиране на желание за съставяне на правителство. Кандидатурата на Габриел не се издига, за да се спечели подкрепа, разкритикува Костадинов, според когото Мария Габриел наподобява жизнения път и политическата кариера на бившия президент Росен Плевнелиев.

"Нямаме нужда от соросоидни комсомолци, които да се упражняват в управлението на страната", изтъкна Костадинов. "Възраждане" няма да предлагат министри в проектокабинет на ГЕРБ, а искат цялата власт. От формацията не искат да участват в парцелирането на властта, както станало по време на управлението и на Тройната коалиция, и на четворната коалиция.

"Възраждане" са готови да поемат пълното управление на държавата, но самостоятелно. Въпреки това Костадинов смята, че отново вървим към поредните предсрочни парламентарни избори.

Името Мария Габриел не сломи позицията на ПП/ДБ
Обновена

Името Мария Габриел не сломи позицията на ПП/ДБ

Личността в този случай няма значение