Нашият кандидат за премиер ще бъде българският еврокомисар Мария Габриел. Това обяви лидерът на ГЕРБ и депутат Бойко Борисов от трибуната на Народното събрание.

Това, което е дадено на България от еврокомисаря са иновациите, научните изследвания, културата, и младежта. Това са теми, по които всички депутати имат в програмите си, заяви Борисов.

Мария Габриел ще проведе срещи и отговорности като кандидат за премиер с останалите партии, заедно с излъчени от нея контактни групи, посочи също лидерът на първата политическа сила в парламента.

ПП/ДБ и ИТН чакат да чуят кой ще е кандидатът за премиер на ГЕРБ

ПП/ДБ и ИТН чакат да чуят кой ще е кандидатът за премиер на ГЕРБ

Денков пита как ще реализират мандата, Тошко Йорданов иска мнозинство с обща програма

Припомняме, че след като вчера стана ясно, че президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ на 15 май, лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че днес ще излъчат кандидат за премиер. По-късно беше разпространена информация, че това ще е Мария Габриел - комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Европейския парламент. След това лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира, че в случая личностите остават на заден план, а различията в програмата и основно позицията на ГЕРБ за приемане на еврото са основанието партията да откаже подкрепа за кабинет с първия мандат.

БСП и ДПС чакат политическата криза да се реши
Обновена

БСП и ДПС чакат политическата криза да се реши

Карадайъ иска партиите да седнат на една маса, Нинова е готова на разговори, ако ги поканят