Управляващата коалиция не предлага никаква промяна, а действа като старата власт и си играе с търпението на народа. Това мнение изрази в студиото на БНТ лидерът на най-малката парламентарна група, тази на "Възраждане", Костадин Костадинов. От "Възраждане" готвят нов протест срещу зеления сертификат.

По думите му правителството бави работата на комисията умишлено, като аргументът за това бил, че няма договорка за излъчване на живо на заседанията. Костадинов сподели, че е водил разговори по темата с професор Радка Аргирова, тя го уверила, че заседание скоро ще има, но това и така не се случило. В резултат на това от "Възраждане" считат работната групата за разтурена. Новият протест няма да е насочен само срещу зеления сертификат, а за връщането на нормалния начин на живот.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира и темите за съдебната реформа и националната сигурност.

Костадин Костадинов припомни, че още в първите дни на парламента от "Възраждане" са внесли законопроект за промени в съдебната власт, но той не е бил разгледан. За два месеца "Възраждане" са внесли повече законопроекти от някои партии в управляващата коалиция - всички предложения на партията обаче не се приемат от властта.

По думите на Костадинов правителството е натоварено с големи очаквания. Българите са критично настроени и няма време за губене. Той сподели, че няма интерес да срине държавата, за да дойде "Възраждане" на власт. "Търпим в името на националния интерес", отсече лидерът на партията.

Костадинов определи като несериозен факта, че информацията, която Кирил Петков предаде на прокуратурата, не е събрана от службите, а от "Гъгул" и медиите. Според него няма война между парламента и прокуратурата. "Това е куклено шоу." Костадинов не вижда желание за промяна, а само натиск върху Иван Гешев и добави, че новата власт действа като старата, като заобикаля основния проблем. Депутатът вижда страх от прекия контакт между институциите.

"Промяната не е в модела на управление, а в личностите - сменяме техния с нашия човек", каза Костадинов. Като пример посочи случая с "Булгаргаз".

Последната тема, която Костадинов засегна бе тази за националната сигурност. Според него няма заплаха за националната ни сигурност и не смята, че ще се стигне до конфликт между Русия и Украйна.

Като основен проблем изтъкна, че ние не можем сами да си гарантираме сигурността. Проблем ще е, ако тук дойдат сили, които не са на НАТО. Не трябва да очакваме други държави да ни пазят. Нашата национална сигурност ерозира. Загубили сме военна техника, вече нямаме и подводен флот. Армията ни има нужда от възстановяване и превъоръжаване.

Костадин Костадинов повтори тезата си, че би било хубаво, ако има референдум за членството на България в НАТО.

„Възраждане“ готви нов протест срещу зеления сертификат

„Възраждане“ готви нов протест срещу зеления сертификат

Искат дата от премиера кога отпада зеленият сертификат