• Софиянски: Страхът ръководи действията на Стоянов и Костов
  • Гергьовден: Явно десницата е решила заедно да загуби

Неделчо Беронов е дясната алтернатива, която беше постигната изключително трудно, заяви Иван Костов и припомни, че в тази кандидатура са вярвали единствено от ДСБ.

Това е кандидатура, която ще стигне на балотаж и там ще спечели срещу Георги Първанов, заяви уверено Иван Костов, коментирайки днешното изявление на лидера на СДС Петър Стоянов, с което той отказа номинацията за кандидат-президент и обяви подкрепата на сините за Беронов.

Според Иван Костов хората ще застанат зад кандидатурата на Беронов.
Той призова журналистите да бъдат очите, които да наблюдават дали партийните ръководства и апарати ще участват в кампанията на Беронов.
По въпроса за вицепрезидент според Костов трябва да се вземе мнението на самия Беронов.

Екатерина Михайлова допълни, че между парламентарно представените партии е постигната договореност след издигането на единна кандидатура самият кандидат да посочи предложение за вицепрезидент, за да няма политически и партийни сметки и интриги.

Помолена да коментира дали ще подкрепи Беронов лидерът на БЗВС-НС Анастасия Мозер - която тази събота бе номинирана за кандидат на земеделците за президент - каза, че личното й мнение няма значение, тъй като организацията трябва да си каже мнението.
Тя обаче не посочи кога би могло да стане това, тъй като в момента много хора са в различни краища на страната.
След като г-н Костов е убеден в тази кандидатура и той я издигна, аз съм сигурна, че ще работи за нея много упорито и ще организира добрата воля на всички останали", коментира Мозер.

Сергей Игнатов, който е номиниран за кандидат президент от ВМРО, заяви, че е готов да оттегли номинацията си в полза на обща кандидатура.
Той каза, че би искал да се стигне в близките десетина дена до обща кандидатура, защото от това печели общественото ни развитие.
Игнатов в момента е в отпуска и е научил по телефона за днешния развой на събитията (изявлението на Стоянов,бел.ред.).
Това, което се случи е извън прогнозите и означава, че е възможно друго развитие, коментира Игнатов.
Малко след това изявление от ВМРО обявиха, че оттеглят кандидата си в името на единна кандидатура.