Настоящият лидер на ДСБ в оставка и бивш премиер Иван Костов бе преизбран начело на партията.

На Четвъртото национално събрание на ДСБ, което се провежда в зала „България", с огромно мнозинство делегатите гласуваха отново доверие на досегашния си лидер.

При явното гласуване в залата - предложено от Костов, 726 делегати го подкрепиха, 10 бяха против, 18 се въздържаха.

След като делегатите на ДСБ с подобаващо мнозинство избраха за свой лидер отново Иван Костов, посрещнаха първите му думи на крака, скандирайки: „Костов! ДСБ!".

Лидерът Иван Костов каза, че ще поиска мандат за година и половина - година и 9 месеца за себе си и за ръководството. Той поясни, че така членовете на ДСБ ще имат достатъчно месеци преди парламентарните избори и ще имат възможността на свое Национално събрание да преценят какви шансове имат с това ръководство.

„Ако ние не успеем да направим прелом в общественото доверие, тогава като разумни хора ще си направим един-единствен извод - че трябва да бъде сменен и председателят", каза Костов.

Не мога да бъда заложник и не бива да бъда правен на такъв заложник. Добре, приемам, давате шанс, но нека бъде в разумен срок", заяви той на делегатите.

С така поставеното от него условие, Костов пристъпи към представянето на предложение за членове на Националното ръководство. Преди да съобщи кандидатурите той подчерта, че се е опитал да отрази дебата в залата, надавайки ухо най-вече за критичните бележки.

Предложените от Иван Костов 11 члена за ръководство на ДСБ бяха избрани. От тях само един - Екатерина Михайлова - е от старото ръководство.

Останалите са: Иван Иванов, Даниел Митов, Христо Даскалов, Валя Наумова, Димитър Бъчваров, Калин Янакиев, Цветнен Цветков, Даниела Желязкова, Петър Москов, Любка Дойнска.
Делегатите избраха за зам.-председатели на партията Екатерина Михайлова, Иван Иванов, Даниел Митов и Димитър Бъчваров.

Иван Костов заяви от името на новоизбраните, че ще направят всичко, което е по силите им за преодоляване на кризата, за пречупване на тази тенденция и за това да се покажат успешни хоризонти за ДСБ.