За първи път в историята на българския парламент за участие в комисия е извикан и идва човек с белезници. Това е абсолютен прецедент и чакаме отговор на въпросите кой доведе Бисер Миланов - Петното в парламента и кой му сложи думи в устата.

Това попитаха Снежана Дукова и Веселин Вучков от ГЕРБ на трибунка в кулоарите на Народното събрание като реакция на изслушването на Миланов в комисията "Бисеров-Петното" по-рано днес.

През миналата седмица от ГЕРБ обявиха, че напускат тази комисия, защото тя е станала изцяло жълта и безсмислена.
Днес се потвърдило изцяло, че решението е било правилно, коментира Дукова. Тя многократно попита кой е довел подсъдимо лице с белезници и нормално ли е такова лице да дава показания, след като е очевидно зависим и има голяма вероятност да излъже.

Нито един факт не е изнесен коректно и достойно, а управляващите членове на комисията коментират неверни информации пред медиите. Парламентът се превръща в следствен орган, който разследва жълтини, категорична бе Дукова.

От ГЕРБ са възмутени, че докато Петното е бил издирван, той е участвал на срещи в премиера Орешарски, с Мая Манолова и с Корнелия Нинова. Целта е тези срещи да се прикрият, скочи Вучков и попита не е ли нормално Орешарски, Манолова и Нинова също да бъдат извикани в комисията, след като са се срещали с Миланов.

Според опозицията случаят с Петното целенасочено е "пришит" към тази комисия, за да се покрие другият обект на работа - Христо Бисеров. Защо той не е поканен, защо не може да бъде доведен, за да обясни как информацията от ДАНС изтече до него, скочиха герберите.