Защо все още не е потърсена никаква отговорност от онези 20-ина терористи, които абсолютно незаконно окупираха територията на Софийския университет и ще обясни ли лидерът на най-голямата парламентарна група и член на ЕНП Бойко Борисов защо е подкрепил хора, които са обявили ясно, че не зачитат българската държава и Конституцията.

Това попита от трибуната на НС под формата на декларация от името на парламентарна група лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той се обърна към вътрешния министър Цветлин Йовчев и премиера Пламен Орешарски малко след началото на днешния парламентарен контрол.

Убийство ли е трябвало да стане в СУ, за да влезе полицията, попита Сидеров вътрешния министър. "Великата, светкавична българска прокуратура също си замълча", посочи той. Замълчали са и медиите, които не коментирали как така Борисов застава зад терористи.

"През 1989 година написах статията "Правова държава ли е България" - питам къде бяха тогава днешният президент и лидерът на най-голяма парламентарна група - Росен Плевнелиев и Бойко Борисов", започна своето изказване Сидеров и сам си отговори, че той е критикувал минусите на тогавашната система, но днес не му пука да каже, че тя е имала и плюсове.

Нека отчитаме кой какво е вършил тогава и по време на прехода, призова Сидеров и подчерта, че той не си е мълчал. "Аз трупах статии, а те трупаха милиони на гърба на народа", обяви Сидеров и посочи, че тогава милиони са се трупали със сенчест бизнес, охранителни фирми и "продаване на хора като роби в Германия", за което лидерът на националистите обвини държавния глава Росен Плевнелиев.

В България има големи двойни стандарти, категоричен бе Сидеров и призова да се поиска имунитетът на Борисов и Плевнелиев, за да може първият да отговаря за 34-те милиона, с които е злоупотребил по време на своето управление, а държавният глава да каже прехвърлял ли е пари към офшорни сметки.

Сидеров нападна Борисов и за това, че днес популистки категорично подкрепя идеята на Плевнелиев за референдум, а четири години по времето на своето управление не е взел решение да инициира подобно допитване до народа, въпреки че е имал всички възможности да го направи.