Журналистите, отразяващи протеста на животновъдите пред Министерския съвет и посещението на зам.-шефа на ЕК Гюнтер Ферхойген при премиера, фиксираха как под полицейска охрана пред входа на правителствената града най-необезпокоявано и явно добре расте марихуана.

Четири големи 40-сантиметрови стръка удобно са се настанили между цветята в една от представителните саксии на тротоара между подлеза и колоните на сградата на МС.

"Цветето" май стана най-сниманото днес, шегуваха се полицаи. Те коментираха, че растението е непретенциозно, лесно се развъжда и че всеки минувач би могъл да пусне семената.

Един от полицаите дори провери почвата в саксията и каза, че е влажна и явно марихуаната е поливана.

По принцип за цветята по улиците и дърветата отговаря общината, казаха полицаите.
Някои журналисти се усъмниха в находката, но малко по-късно от пресцентъра на МС официално благодариха на медиите за това, че са намерили марихуаната и са алармирали за това.

Очевидно седмици или месеци наред не са били достатъчни на нито един от улисаните в деловите си ангажименти служители на Министерския съвет да разпознае и да отдаде заслуженото дори за миг на самотните стръкове.
Поради това приемете искрените ни и сърдечни извинения за недипломатичния пропуск, заявяват от Дондуков 1.

След добронамерената ви реакция имаме удоволствието да ви уверим, че проблемът светкавично и буквално бе изтръгнат.
Използваме случая отново да изкажем горещата си благодарност за вашата бдителност и разчитаме и занапред на конструктивно и акуратно сътрудничество не само в тази посока, завършват от правителствената пресслужба.