"Имаме амбиции да построим 4 стадиона с капацитет 40 000 места." Това заяви спорният министър Красен Кралев пред bTV по повод кандидатурата ни заедно със Сърбия, Гърция и Румъния за световното първенство по футбол през 2030 г.

По думите му по този проект предстои много работа и трябва да отговорим на всички условия за добра инфраструктура, за да може да кандидатстваме.

Според него от четирите балкански държави, само един стадион в Букурещ отговаря на тези изисквания.

Кралев подчерта, че се извършват проучвателни дейности и за това как трябва да се реконструира националния стадион "Васил Левски", за да отговаря на критериите.

Министърът заяви, че най-вероятно два от стадионите ще бъдат в София, а другите в Пловдив и Варна.

Той коментира случката с Борислав Михайлов по време на пресконференцията в Белград, като поясни, че той е имал остри болки в коляното и затова се е наложи да излезе от срещата.

По думите му Михайлов се справя добре като шеф на Българския футболен съюз.

Красен Кралев обаче изтъкна, че през последните 30 години много се е занемарила работата в детско-юношеския спорт и голяма част от усилията и работата на министерството са насочени точно там.

По повод изказване на Григор Димитров, че най-вероятно няма участва на турнира Sofia Open, министърът отбеляза, че този турнир не се прави само за един човек и когато иска винаги е добре дошъл да участва.

"Тенисисти от Топ 20 сами избират София, защото знаят, че нивото е високо", подчерта Кралев.

Спорният министър коментира и темата със зачестилите хулигански прояви по време на баскетболни мачове, като обясни, че се надява до средата на година да се гласува изцяло нов закон за спортното хулиганство.

Според него това е единственото решение да се спрат подобни прояви.

Красен Кралев допълни още, че е оптимист за развитието на българските спортисти през тази година, която е и предолимпийска.