След периодът на "стабилна бедност" (2010-2021 г.), Асен Василев ни предложи политиката на измамническото богатство. Лъжат те, че ти дават, а те ограбват. Ограбени са всички спестители. Реалната стойност на спестяванията на българите е намаляла с 30 млрд. лева за последните 2,5 години. Това заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев във фейсбук.

Надуваш инфлацията, обезценяваш спестяванията, събираш номинално повече средства в бюджета, въпреки че пада събираемостта, увеличаваш номинално харчовете и се хвалиш на избори, че си увеличил доходите. Това е измамническата бюджетна политика на Асен Василев, подчерта той.

Вълчев отбеляза, че ГЕРБ предпочита политиката на "стабилната бедност". По думите му тази политика е осигурявала реален ръст на доходите и среда на бизнеса да се развива и инвестира.

Депутатът посочи, че ПП са си разпределили задачите по популяризиране на главоломния напредък от управлението им. Той изтъква, че Асен Василев измисля "постиженията", Венко Сабрутев изготвя графиките, а Кирил Петков ги представя.

Според Вълчев когато ПП твърдят, че са увеличили доходите и пенсиите, удобно говорят само номинално и забравят инфлацията.

В периода 2010-2021 година средната брутна работна заплата расте средногодишно с 6,35%, а в периода 2022-2023 г. - с 0,89%. Номинално последните две години СБРЗ нараства повече, но заради инфлацията реално няма увеличение, допълни той.

Великденски добавки или увеличение на пенсиите?

Великденски добавки или увеличение на пенсиите?

Асен Василев: Защо делим пенсионерите?