Очаквам реваншизъм след изявления на екипа на Корнелия Нинова, нея още не съм я чул. Преди месец алармирахме защо този избор е опорочен. Това заяви пред БНТ депутатът от левицата Красимир Янков след като на вътрешнопартийни избори на БСП в събота бе преизбрана сегашният лидер на партията Корнелия Нинова.

"Показаната активност за избора на лидер на БСП може да се тълкува различно. Голяма част от номинираните отказаха да участват в този избор. Ние с Валери Жаблянов призовахме да не участва в този избор. В кампанията за лидерския пост останаха да се борят председател (Корнелия Нинова) и заместник-председател (Кирил Добрев). Те си остават екип и в момента", заяви Янков.

Право на всеки, когато има избори, е да гласува или да не упражни правото си, каза той по повод високата избирателна активност на вътрешнопартийните избори и призива да се гласува "с кашон пред вратата", по думите му.

53% са гласували за Нинова, което значи, че тя не успя да консолидира партията. Преди време говорихме, че партията е партия на идеите. По модела на Нинова бяха организирани срещи, на които тя да громи, каза Янков и цитира някои от нейните думи: "Тези, които са подкрепени от ГЕРБ... Аз не ви продадох". Кирил Добрев е заплаха за партията, каза Янков.

Ако Нинова бе толкова сигурна от подкрепата, щеше да приеме да не се оказва натиск за гласуване с кашони по вратите, да не се абдикира от Централната комисия. Чувал съм, че трябва да мълча и да приемам всичко, което каже, заяви депутатът от левицата. Той даде пример - вчера Нинова казва, че Йончева не й дала сигнал, а Йончева пише в туитър, че Нинова не е приела сигнала. На кого да вярвам, запита Янков.

Не ви ли направи впечатление, че 2 месеца Нинова не спомена нищо за Борисов. Тя е удобна - не може да консолидира, не може да обединява. Тя е удобна на Борисов, категоричен е депутатът от БСП.

Според него Нинова не е визионер и той не вижда партньори в лицето на други партии. И досега всичко, което предложи БСП в парламента, не вижда партньори. Громят лично председателя на НС на БСП председателите на другите партии в парламента, обясни ситуацията в парламента Янков.

БСП ако ще идва на власт безпринципно, това е голям проблем. БСП, ако ще идва на власт, трябва да има доверие, категоричен е той.