Ако президентът Румен Радев подкрепи проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. това ще е нож в гърба на БСП. Това заяви депутатът от БСП Крум Дончев пред Bulgaria ON AIR.

"БСП не се притеснява от този проект. Ние говорим за идеология, ценности и идеали, и днес чухме от президента Радев, че подкрепя ценности, равенство, солидарност, насочени именно към социалистите. Тук хипотезите са само две, няма повече. Едната е, ако той не е уведомен от неговите министри - това е нож в гърба му. Ако подкрепи този проект, е нож в гърба на социалистите, но да не забравяме, че социалистите го направиха президент." - коментира социалистът в предаването "Денят ON AIR".

След два дни Кирил Петков обявява дали ще прави политически проект

След два дни Кирил Петков обявява дали ще прави политически проект

С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната, обеща той

Той отрече в БСП да готвят друг вариант за кандидат-президент.

"Нашите хора вярват, че той ще остане лоялен към нас. Няма вариант БСП да не подкрепи Радев." - категоричен е червеният депутат.

По думите му, през последните два парламента ситуацията е "ние много искахме да го направим, но те не ни дадоха" и депутатите трябва да разберат, че дневният ред на обществото и нуждите на хората са различни от това да гледат театър всеки ден.

"Минахме през две кампании, показаха се платформи, но не видяхме реализация. Трябва да се приключи с участието на политици в телевизионни предавания и създаването на PR комисии. Това, към което трябва да пристъпим, е към реализацията на политики и идеи. Гражданите са свидетели какво се случва. Инфлационните процеси, които минаха и ще продължат, са много големи." - посочи Крум Дончев.

Депутатите актуализираха бюджета посред нощ

Депутатите актуализираха бюджета посред нощ

Десетки депутати традиционно отново представиха идеите си за допълнителни средства за редица сектори.

Той изрази неодобрението си към намаляването на бюджетния дефицит по време на криза.

"Как може в ситуация на криза да искаш намаление на бюджетен дефицит - коя нормална държава го прави?! Тук оправданието остава в закона, това е едно подаване на топката. Ние не успяхме да реализираме нашия проектозакон за преизчисляване на пенсиите, но предизвикахме нещо много по-голямо - и тук БСП е големият печеливш - от 2016 година поставихме на масата преизчисляване на пенсиите и повишаване на доходите на пенсионерите, сега успяхме в тази трудна ситуация." - отбеляза Дончев.