По време на посещението си в Сливен, служебният министър на правосъдието Крум Зарков, коментира какви са очакванията за съставяне на правителство,  "Избирателите проговориха, избраните още не са!" Той беше в на инспекция в единствения в страната женски затвор, където даде добра оценка на ръководството и даде положителна оценка за въведените стандартите.

Министър Зарков коментира резултатите на БСП от изборите, като подчерта, че "хартиената бюлетина съвсем не е решение на много по-дълбоките проблеми в партията". Той не отговори дали ще се иска оставката на лидера Корнелия Нинова.

"Нещата отиват далеч отвъд това и сега не е моментът да ги коментираме. За съжаление изборната активност продължава да се движи в рамките на антирекордите, които поставихме миналия път. Така че аргументът, според който връщането на хартиената бюлетина ще върне избирателите пред урните, очевидно беше грешен."

"За съжаление БСП продължава с тъжните резултати, но аз съм сигурен, че моята партия ще намери начин да излезе от тази ситуация и скоро ще тръгне отново напред." добави още той.

Служебният министър на правосъдието обяви, че служебното правителство няма да спре да си изпълнява задълженията, докато партиите обмислят съставянето на правителство.

Социолози не очакват вълна от избиратели с хартиена бюлетина

Социолози не очакват вълна от избиратели с хартиена бюлетина

Промените в изборните правила рушат доверието на хората