"Атака" е категорично против избирането на Меглена Кунева-Пръмова. Това обяви депутатката от "Атака" Магдалена Ташева, която първа се престраши да се включи в дебата преди гласуването на кандидатурата на Кунева за нов просветен министър.

Според хората на Волен Сидеров образованието е една сфера, в която трябва да властва моралът.

Меглена Кунева е като дялан камък – където го сложиш, там пасва", убеден е народният представител от "Атака" проф. Станислав Станилов. Според него вицепремиерът Кунева и за министър на здравеопазването да я номинират, тя пак ще се съгласи, и за министър на икономиката, тя пак ще е съгласна и ще напише стратегия за един ден.

„Тя е такава. Тя е новият човек, който е съгласен да няма българска нация, да има само Европейски съюз", отбеляза проф. Станилов.

На вицепремиера по европейските въпроси Томислав Дончев се падна честта да представи пред народните представители кандидатурата на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието.

Депутатите набързо изчерпаха традиционния вече блиц контрол и се захванаха в отсъствието на премиера Бойко Борисов с обсъждането на номинацията на нов просветен министър.

Депутатите могат да изберат Меглена Кунева за министър и с 66 гласа

Депутатите могат да изберат Меглена Кунева за министър и с 66 гласа

Ген. Атанасов поиска премиерът сам да представи кандидатурата й в НС

Вицепремиерът Дончев напомни пред депутатите, че министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев подаде оставка пред премиера и поиска да бъде освободен като член на правителството.

След това Дончев подробно прочете биографията на Меглена Кунева и предложи на Народното събрание да приеме тя да бъде избрана и като министър на образованието и науката.

В пленарна зала, макар и с няколко минути закъснение, дойде и все още министърът на образованието проф. Тодор Танев. Той обаче избра да седне на последния ред на мястото, запазено за министри, в пленарна зала.

Един по един в пленарна зала за избора на нов просветен министър дойдоха и другите министри от кабинета. Присъства почти целият кабинет с изключение на премиера Бойко Борисов и министрите Даниел Митов и Екатерина Захариева.