Вицепремиерът Меглена Кунева тръгва на „обиколки” сред магистратските среди, за да ги убеди в ползите на антикорупционния закон. Това стана ясно от коментара й в кулоарите на НС след парламентарния контрол.

Припомняме, магистратите скочиха срещу текстове от закона на Кунева. Иначе тя имала готовност във всеки един момент да представи закона в ресорните парламентарни комисии.

Пред магистратите тя щяла да обясни нещата, които ги притесняват. "Имам чувството, че една част от тях са чели просто стара версия на закона", смята Меглена Кунева. Искам законът да бъде много широко подкрепен, изтъкна тя.

Силен антикорупционен закон на нас ни е необходим, категорична е Кунева. По думите й важно било да се избере едно независимо ръководство на антикорупционния орган.

За мен този закон не изчерпва всички възможности за борба с корупцията, обясни още вицепремиерът и сподели, че чела медии и разбрала за схеми за покупка на дипломни работи.

Няма да спра само с този закон, закани се Меглена Кунева. Трябва да направим цяла мрежа от закони, които да затворят всички пробойни, смята тя.