Първият български еврокомисар - Меглена Кунева, ще участва в 15-та Кръгла маса с правителството на Гърция. Конференцията се организира от сп. Икономист и ще се проведе от 17-19 май 2011 г. в Атина.

Кунева ще участва в панела „Възстановяване на доверието в европейската икономика" заедно с Юрген Старк, член на изпълнителния борд на Европейската Централна Банка. Тя ще дискутира въпроси, свързани с изпълнението на стратегията „Европа 2020", състоянието на Еврозоната след кризата, както и нуждата от устойчиво развитие.

Конференцията се провежда ежегодно, а тазгодишният фокус ще бъде насочен към последиците от световната икономическа криза. Събитието е под патронажа на премиера на Гърция - Георгиос Папандреу, а сред останалите участници са министри от гръцкия парламент, както и политически фигури и експерти от международни компании от Европа и света.

България ще има и още един представител в рамките на конференцията - Йордан Георгиев, председател на Борда на Директорите на ICGB Bulgaria. Георгиев ще вземе участие в панел с фокус състоянието на тръбопроводите на природен газ.