Макар и с десет минутно закъснение митингът на Атака започна пред румънското посолство в София. На шествието се бяха събрали около 200 души от почти всички възрасти.
Случайно или не, протестът е организиран за часа
, в който в НДК Димитър Стоянов и Капка Сидерова учредяват новата партия.

Участниците развяваха знамената на Атака, както и българския трибагреник. Някои от тях дори си бяха сложили шалчета на Атака.

Лозунгите, които държаха, гласяха „Не на румънските претенции", „ В България няма румънско малцинство" , „ГЕРБ - първото правителство след Ньой 1919г. отстъпва територия", „Оставка за Никито Младенов", „ Защо ЕС не реагираха на румънската наглост.", „ Бойко защо мълчиш за Румъния?"

Някои от минувачите споделиха: „Всички ще ни плюят, ние ще мълчим. Не става така"; „Ние сме солидарни с протестиращите. Това е наша територия, не си я даваме."; „Всеки отговаря, за това което върши, един ден всичко се връща."

След многобройните скандирания с името на Волен Сидеров, атакистът се изправи пред протестиращите с думите, че Атака е единствената политическа сила, която е тук днес на този патриотичен български протест, причината за който са необоснованите претенции на Румъния към българските ни граници.

По думите на Сидеров разковничето е, че там има находища на природен газ. Според атакистите това е проба от страна на Румъния, за да види как ще реагираме. И ако сега правителството не направи нищо те гарантират, че след два три месеца Румъния отново ще поиска тази територия.

За Атака не е така обезпокоително, че те искат „тези 17-20 км", а фактът, че след време там ще има сериозно находище на нефт и газ. „Правителството трябва да предприеме нещо", отбеляза лидерът на Атака, наричайки румънците нахални и арогантни.

Обърна се и към премиера Бойко Борисов, президента Росен Плевнелиев и външния министър Николай Младенов с въпроса защо е тази пасивност.

По думите му за държавниците българският национален интерес е на второ място. За тях е важно само какво ще каже някой чужд посланик, отбеляза Сидеров.

За Младенов той подчерта, че по въпроса за Румъния той не е направил нищо друго, освен да изпие едно кафе с посланика. Трябвало е обаче да дойде лично в румънското посолство, за да изяви несъгласието,  относно въпроса с границите.

„Начело имаме управници, чиято защита на България зависи от това какво ще ни кажат отвън, за да не си развалим взаимоотношенията. Е ми те така могат да нахлуят и у нас,  и ние няма да знаем какво да направим", заяви Сидеров.

На всички е ясно, подчерта атакистът, че ГЕРБ иска да запази властта и на следващите избори отново да купи гласовете на хората .

„Българският народ за печена кокошка не се продава", отсече той.

Относно групата, която се отдели от Атака той подчерта „За тези мушмороци, които напуснаха Атака, те се продадоха за пари и сега се правят, че образуват други партии. Те са продажници, които си продадоха не само предните и задните части. Веднъж предател - за цял живот предател", отсече Сидеров.

По думите му, когато Левски е управлявал е било закон „който предаде - куршум".

„Сега са други времена - педерастки времена. Работим в подменена атмосфера, където медиите представят предателите като герои."

По повод изказването на министър Игнатов, че Азис е герой Волен Сидеров попита каква е тази държава?

"Вече няма грам достойнство това правителство. Имаме един премиер,  едър на ръст, но с голям страх и заешко сърце", отбеляза Сидеров.

Атакистът подчерта, че трябва да се противопоставим на новите лъжи, които ГЕРБ готвят за изборите, „ а те готвят и предсрочни избори, за да изпреварят другите". Управлението е довело до безработица и това "ще лъсне през 2013" година, добави Сидеров.

„Тъй като президентът е техен и изборите ще преминат така, както на тях им е удобно", убеден е той.

Волен Сидеров иска да се учредят граждански комитети, да има машинно гласуване, както беше в Русия и да се поставят камери в избирателните кабини.

Само така щяло да се избегне предишното купуване на гласове по време на "ченгесаро-мутренските избори".

Сидеров апелира към всички медии „ да се вземат в ръце". „Вашата отговорност е по-голяма от тази на политиците. Ако медиите не вземат адекватна позиция, всичко друго ще бъде предателство и измама към българските интереси".

„Дайте властта на Атака. Ще видите, че може да има по-висок стандарт", завърши Сидеров.