Корнелия Нинова да бъде внимателна по отношение на делото между нея и Бойко Борисов - такава препоръка отправи към лидерката на социалистите евродепутатът Петър Курwмбашев.

"Ще си позволя публично да предупредя г-жа Нинова да бъде внимателна с г-н Борисов, тъй като в българската политика има само двама народни артисти - единият е Стефан Данаилов, а другият - Бойко Борисов." - заяви Курумбашев пред bTV.

По отношение на предстоящото европредседателство на страната ни той изрази надежда "да си подредим къщата".

"По време на предстоящото председателство България ще влезе във фокуса на Европа. На второ място - Европа ще бъде тук, а не там. Често чувам израза "там", като се отиде в Европа, сякаш ние сме някъде другаде. Също така се надявам и ние да си подредим малко по-добре "къщата". Плочките пред НДК и естакадата, която отива към летището, трябва да бъдат ремонтирани така или иначе - и без да има председателство." - коментира Корумбашев.

По думите му, в предстоящите шест месеца имаме шанс да поставим на дневен ред важни за България въпроси, но "без да прекаляваме".

"Усещам, че има една превъзбуда в момента", сподели евродепутатът.

"Представете си, че областните управители на България имат право на ротационен принцип да председателстват заседанията на Министерски съвет. Областните управители на Силистра или Смолян, например, биха могли да изредят важни за двете области приоритети, но като цяло трябва да спазват българските приоритети. Не можем да приемем в ЕС някоя държава в свободното си време без съгласието на останалите. Трябва да бъдем внимателни, когато изброяваме приоритетите на ЕС." - призова Корумбашев.

Той заяви също, че подкрепя членството на България в еврозоната. По думите му положителните ефекти от приемането на еврото ще бъдат два - лихвите по кредитите би трябвало да паднат с поне още 1% и част от нашите банки ще бъдат под надзора на Европейската централна банка.