Проф. Стефан Данаилов, председател на Инициативния комитет, издигнал номинацията на ген. Румен Радев и Илияна Йотова, почерпи с шоколадови бонбони за изборната победа на 6-ти ноември пред ЦИК.

Инициативният комитет регистрира двамата кандидати на левицата със седем хиляди внесени подписа, събрани за седмица след регистрацията на комитета.

„Току-що скрепих подписа си под кандидатурата на двамата най-красиви, най-умни, най-интелигентни кандидати за президент и вицепрезидент на България – ген. Радев и Илияна Йотова. Високи, стройни, усмихнати и успешни”, заяви Данаилов.

„Това, което ми се иска и това, което си пожелах вътре в комисията, че моето идване да е неминуемо още веднъж в ЦИК - когато ще бъде връчен указът за избирането на президент и вицепрезидент. Затова искам да ви почерпя по случай победата на нашата двойка”, каза още Ламбо, както го наричат в партията му и подкани журналистите да се почерпят.

Относно последното социологическо проучване, показващо победа на ГЕРБ за Дондуков 2, Данаилов коментира, че това са стари игри, а и те си имали свои проучвания. Той посочи, че било пълно с полулеви кандидати, визирайки кандидатите Татяна Дончева, Ивайло Калфин и Пламен Орешарски. „Не бих искал да ги коментирам”, отсече той.

„Очаква ни една интересна кампания, спокойна, тя е достатъчно ангажираща за цялата ни група. Най-важното е на 6-ти ноември какво ще се случи вечерта”, каза още Стефан Данаилов.