Да се занимаваш с политика в България има своята цена. Малко след свалянето на кабинета Петков взех решение да не влизам в предизборните листи. Дойде моментът да споделя причините за това.

Това написа тази вечер във "Фейсбук" бившият шеф на кабинета на експремиера Кирил Петков Лена Бориславова.

 

По думите ѝ, личните нападки срещу нея в последните месеци са основната причина за оттеглянето ѝ. 

През последните 8 месеца направихме първите решителни стъпки към скъсване със схемите на миналото - с кражбите на обществен ресурс, с мафиотския начин на управление на държавата, с шкафчетата с кюлчета. Съпротивата на това минало бе огромна, впрегнаха се всички похвати, работеше се усилено и за изместване на обществения фокус и за компрометиране на Промяната. Е... не откриха кражби, не откриха нечисти сделки, не откриха престъпления, затова атакуваха лично.

Да се занимаваш с политика в България има своята цена. Аз нямам право да я прехвърля върху екипа и работата на "Продължаваме промяната". Най-накрая имаме шанс да скъсаме окончателно със стария, изчерпан модел на управление, в който някой вожд се разпорежда с хората, с бизнеса, с мечтите и живота ни. Нищо, най-малко пък моето име, не трябва да отклонява вниманието ни от тази цел.

Окончателно: ПП и ДБ се явяват отделно на изборите

Окончателно: ПП и ДБ се явяват отделно на изборите

Решението обявиха от "Продължаваме промяната"

Промяната зависи от силни личности, но е по-голяма от всеки от нас поотделно, пише още Бориславова.

Тя благодари на Кирил Петков и Асен Василев, както и на целия екип на ПП за разбирането и подкрепата.

От изборите на 2 октомври зависи промяната да продължи и да довършим започнатото. За да си дадем шанс да живеем, да се развиваме, да се борим, да бъдем щастливи - тук и сега, пише още тя.