Съветът за електронни медии призовава Българската национална телевизия да отстоява високите професионални стандарти при изпълнение на обществената мисия и да не допуска подвеждаща информация в редакционното си съдържание.

С такова изявление излизат днес от Съвета за електронни медии след като вчера на изпроводяк на правителството на Кирил Петков БНТ пусна подвеждаща снимка на премиера и Лена Бориславова, подета от много издания като скандална в интимен план.

Реакцията на СЕМ идва едва на следващия ден и то след многобройни реакции, включително и опровержение на информацията от много други медии.

Българската национална телевизия не е излязла с позиция, нито с извинение.

В позицията си СЕМ посочва, че ще следи за обективността и коректното отразяване на събитията от страна на обществения доставчик. Друга информация няма.

Припомняме, че БНТ в момента е и с и.д. изпълнителен директор Емил Кошлуков, чийто мандат изтече преди няколко месеца, но обявения от СЕМ конкурс се провали, след като нито един от кандидатите не успя да събере нужните гласове - поне 3 гласа от петимата членове на СЕМ. Бяха проведени реално три гласувания, в които изпълняващия длъжността директор Кошлуков беше с най-малко подкрепа.

СЕМ се разсея и не избра нов шеф на Националната телевизия
Обновена

СЕМ се разсея и не избра нов шеф на Националната телевизия

Така Емил Кошлуков остава на поста до нов избор