Споразумение, което да гарантира бъдещето на формацията, ефективността в работата и да дава възможност да се привличат политически и неправителствени формации, е подписано между партиите, които основаха в края на миналата година коалиция "Левицата".

От формацията съобщават, че целта е да се постигне максимално широко представителство, чрез включване чрез включване на ярки обществени фигури за предстоящите избори за местни органи на самоуправление. Коалицията се явява в същия състав на местните избори.

Манолова лансира Никола Вапцаров за кандидат на лявото за София

Манолова лансира Никола Вапцаров за кандидат на лявото за София

Призовава за обща лява кандидатура, която да се изправи срещу дясната омерта за София

Началото на "Левицата" бе поставено в края на миналата година с последователни серия от дискусии за автентичното ляво. На 12 февруари коалицията официално заяви участието си в парламентарните избори през април 2023 г.

В левия формат влизат ПП АБВ, "Изправи се България", "Движение 21", Земеделски съюз "Александър Стамболийски", някои напуснали вече БСП като Валери Жаблянов, Костадин Паскалев, както и д-р Цветеслава Гълъбова, която стана известна с участието си в ИК издигнал Румен Радев за втори мандат.

"Левицата" стартира и подписка за запазване на националния празник на България - Денят на възстановяването на българската държавност 3 март.