На 29 ноември в НДК познати лица от лявото пространство, както и нови деятели в общественото пространство, ще анонсират създаването на нов ляв-лявоцентристки проект. Това обяви пред БНТ лидерът на партия "Движение 21" и бивш знаков представител на БСП Татяна Дончева.

"Нужен е нов ляв политически лявоцентристки проект, който да даде възможност на хората, които продкрепят и симпатизират на тази идея, да има за кого да дадат гласа си. Подчертавам нов, а не поредната коалиция", каза тя.

Имало обаче, включая и сред бъдещите основатели на въпросния проект, хора, които смятат, че без БСП подобна формула не би била работеща. Не така смята Дончева.

"БСП не разполага нито с политическия, нито с човешкия ресурс, да създаде нещо ново. (...) Не става дума за его, става дума за изгубено доверие през годините", остра бе спрямо "столетницата" тя.

Татяна Дончева няма надежда за кабинет в 48-ото НС

Татяна Дончева няма надежда за кабинет в 48-ото НС

ГЕРБ, ДПС и БСП ще видят, че хартиените бюлетини не са техният проблем, смята тя

Каква ще бъде формулата, върху която ще се конструира коалицията - стари лица, разпознаваеми сред левия електорат, както и млади хора с нови послания.

"Образование и визия как България да се развива в следващите години" - това пък ще бъде първата задача на формированието.

Неочакван съперник на лявото поле, но не БСП, обаче дебнел за левия вот.

"Много съзнателно Кирил и Асен говориха по време на кампанията за пенсии. Те се мъчат да се наместят в лявото пространство. Постоянно говорят, че са левоцентристи, но нямат нищо лявоцнетристко в техните възгледи", подчерта Татяна Дончева.

ПП: От 1 октомври над 700 000 души получават по-големи пенсии

ПП: От 1 октомври над 700 000 души получават по-големи пенсии

„Продължаваме промяната“ пуска онлайн калкулатор за изчисление на новите пенсии