До края на октомври ще бъде обявена коалицията между партия ЛИДЕР, ВМРО и Земеделския народен съюз.

Това съобщи Мария Пиргова от ЛИДЕР, цитирана от БНР.

В момента партията има структури в 200 общини в страната. Над 50 000 души са подали заявление за членство.

„Започваме новия политически сезон преди всичко с две държави - развитие на нашата партия и другата наша задача е изграждане на коалицията за изборите - заедно с МВРО и Земеделския народен съюз и сигурно ще обявим тази коалиция във втората половина на октомври", заяви Пиргова.

От партия ЛИДЕР обявиха, че ще защитават центристки позиции и ще настояват за управленски прагматизъм, съобщава Би Ти Ви.

Ще заложат на икономически патриотизъм, както и на пазарен либерализъм. Според тях обаче държавата трябва да бъде много силна - да има съд, както и контролни органи, така че държавата, а не ЕС да хваща престъпниците ни.

Няма да престанем да критикуваме антиполитически партии като "Атака" и изяви като тези в деня на Съединението в Пловдив, където дясната опозиция се държа антинационално, заяви Мария Пиргова, заместник-председател на ЛИДЕР. Не подкрепяме инициативата на ГЕРБ, ДСБ и СДС за уволняване на правителството, казаха от партията.

Подкрепяме предсрочни избори, но не вярваме, че това ще се случи, необходим е системен натиск върху управляващите, за да направят така, че да се изпълнят препоръките на ЕС, а ние да се подготвим и да предложим на хората алтернатива, каза Кънчо Филипов. Вече е проучена процедурата за членство в Либералния интернационал и предстои да бъдат подадени документи.

Намерението на партията е да създаде вътрешнопазарни връзки и да подкрепи българската индустрия и развитието на българска експортна икономика, каза председателят на икономическия екип Свилен Габровски.