Инициативен комитет издигна кандидатурата на Стойо Недин за кмет на община Созопол. Това стана на младежко парти късно снощи в местна дискотека.

В комитета влизат педагози, ресторантьори и хотелиери, бизнесмени и общественици.

"Нашите основни мотиви за издигане на кандидатурата на Стойо Недин са, че община Созопол заслужава най-доброто. В негово лице ние виждаме един енергичен и модерно мислещ човек, който може да се справи с проблемите на града и сме уверени, че предлагаме правилния избор на нашите съграждани", обявяват от комитета.

Стойо Недин е председател на СДС-Созопол, но влиза в предизборната надпревара като независим. Според него по-добрият вариант е мажоритарна кандидатура, тъй като местните избори отразяват регионалните проблеми, а партийността предполага решаване на проблемите в по- глобален мащаб.

„Много по-важно е да излезеш със собственото си име и авторитет отколкото с името и авторитета на определена партия, обосновава явяването си като независим кандидат Стойо Недин.

Стойо Недин е на 41 години, женен, с две деца. Завършил Софийският университет "Св.Климент Охридски" като специалист по население и селища.
Професионалният му път преминава изцяло в Созопол. След завършване на университета Недин работи като управител на к-с "Каваци" и след приватизацията му започва частен бизнес. От 2001 година е председател на СДС-Созопол. От 2003 година е общински съветник от листата на СДС.
Учредител и председател на Фондация "Развитие на детския футбол"в Созопол.