"Това не е първият случай, в който ми искат оставката", отсече лидерът на СДС Божидар Лукарски пред БНТ по повод предстоящото искане на оставката му.

Припомняме, част от съпартийниците на Лукарски искат оставката му. Тя официално ще бъде поикана на Националния съвет на партията. Събитието е планувано да се проведе на 17 април. Това е решението на партийните структури от Югоизточна България.

В СДС искат оставката на Лукарски

В СДС искат оставката на Лукарски

Реформаторският блок вече е изчерпан проект за сините

Причината, която бе посочена е, че хората по места не са доволни от изолацията на партията в момента отостаналите десни формации и от липсата на активна политика спрямо новото правителство и яснота за бъдещето на СДС. Основният упрек към председателя неговият заместник Емил Кабаиванов обобщи с едно изречение: "Той не води никаква политика".

"По-големи структури като Варненската и Софийската са я искали. Сега това е провокирано от структурата в Стара Загора, която се оглавява от колегите в Казанлък", спокоен е Лукарски.

За коалиция не се говори, отсече председателят на СДС. Той доуточни, че няма планове нито за коалиция с "Патриотите", нито за каквато и да е друга.

"Според мен и част от колегите ни, основната разделителна линия, която се появи в Реформаторския блок, тя се вижда и в дясното, което остана извън парламента. Това е разделението на либералната тенденция и на консервативната тенденция", обясни ситуацията в блока Лукарски.

"Ние като дясна партия винаги сме изповядвали консервативни идеи", допълни лидерът на СДС. По мнението му това е е курсът, който трябва да поддържат.