ПП Българско национално обединение сключи договор с 10 формации за съвместно явяване на изборите. Това обяви на пресконференция председателят на формацията Георги Георгиев.

"Злините идват от този политически елит. За мен би трябвало да има лустрация на всички, които са участвали във властта до този момент", заяви Георгиев.

Той се обяви за вкарване в парламента на нови лица в политиката. ПП Българско национално обединение е отворена и за други формации, като в момента се водели преговори с още 10 такива.

От ПП Българско национално обединение настояха за спиране на всички концесионни договори в ущърб на държавата и стимулиране на малкия и средния бизнес.

"Искаме да кажем, че въпреки всичко, ние младите хора и с опита на възрастните се надяваме, че ще успеем да възродим българската държава. Това е моделът - като се обединяваме малките", каза Георгиев.

Формациите, подписали договора, ще издигат общи кандидатури за участие на изборите. Формацията имала дългосрочна програма за функциониране на икономиката, за духовно обединение, национално съзнание и патриотизъм. От формацията предлагат държавно участие и контрол на ключови стратегически отрасли, както и предоговаряне на всички концесионни договори, държавно подпомагане на малкия и средния бизнес, привличане на българите зад граница, създаване на условия за сигурност, създаване на условия за възстановяване на достойнството на българина, възраждане на българското село и развитие на туризма.

Формацията е била формирана около ляво-център и се родеела с патриотичните, обясни Николай Говедаров, председател на Асоциацията на българските пенсионери, която е подписала договора за съвместно участие в изборите.

Сред асоциациите, подписали договора са: "Кауза лично", "Асоциация на българските пенсионери", "Асоциация на аграрно производителите", "Граждански форум промяна", "Съюз на избирателите от Стара Загора", "Отечествен фронт".

Николай Говедаров заяви, че заедно всички ще се опитат да хвърлят един камък в блатото на корупцията.