Екзотично е да видим съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание. Логично е да отидем на нови избори. Това заяви пред БНР политологът Любомир Стефанов.

Според него липсват условия за разбирателство. Впечатлението, което се създава е, че всички са диалогични и разбират, че трябва да се подходи държавнически, но съгласно техните собствени партийни разбирания и условия, отбеляза той. По думите това е ранна заявка за следващата предизборна кампания.

Политологът е категоричен, че темите, предложени за обсъждане от ПП-ДБ, да доведат до консенсус и съставяне на правителство. Стефанов поясни, че тези заявки са по-скоро декларативни.

Той посочи, че за момента е по-изгодно на ПП-ДБ да продължат да са в коалиция. Те имат различен подход и разбирания към правенето и осмислянето на политическото, но изглежда, че се допълват и съвместяват. Напрежението е здравословно, а не деструктивно, водещо до разпад на коалицията, добави Стефанов.

Политологът не е оптимист, че с третия мандат може да се състави кабинет. Трябва ни правителство, което да вземе бързо и категорично отношение по фундаменталните проблеми. Третият мандат не би могъл да го предостави, каза още той.

Любомир Стефанов: Политиците не чуват гражданите, а само твърдите партийни ядра

Любомир Стефанов: Политиците не чуват гражданите, а само твърдите партийни ядра

Мълчанието с тази избирателна активност е оглушително към всички