Между Синята коалиция и СДС на Юруков вече има разграничение и хората, които са били пасивни и не са искали да гласуват, ще се активизират и ще дадат гласа си на изборите за национален парламент в подкрепа на коалицията.
Това прогнозира лидерът на СДС Мартин Димитров в ефира на БиТиВи.

Представителите на партиите в ЦИК гледат документите за регистрация, които се подават там, обясни Мартин Димитров. Според него групата представители на ДПС в ЦИК е приела и докладва документите, подадени от Пламен Юруков.

Мартин Димитров изрази предположение, че представителите на движението са 4-има и заяви, че от ДПС са събрали подписката на Юруков.

Не Пламен Юруков взема тези решения, нещата тръгват от ДПС и Станишев. Само преди 10 дена Юруков казваше как ще отиде на изборите със Синята коалиция, коментира още Димитров.

„Голяма грешка е да се смята, че има конфликти вътре в СДС", категоричен е лидерът на сините.
Според него тези конфликти са изкуствено създадени и се правят, за да не се види основната картина т.е. кой ще управлява страната.

Димитров прогнозира, че на изборите ГЕРБ няма да успеят да съберат необходимите гласове за мнозинство и гласовете на СДС и на Синята коалиция ще доведат до новото управление.
По думите му, проблемът в момента е, че управляващите осъзнават, че няма да спечелят следващ мандат, а със Синята коалиция няма да има сделки.

По информация на синия лидер, зад регистрацията на СДС, водена от Пламен Юруков, в ЦИК са застанали представителите на ДПС, БСП, „Атака" и Движение „Напред".
„Човекът на ГЕРБ в ЦИК се би за нас като лъв", категоричен беше Мартин Димитров и обясни, че против регистрацията са били СДС, ДСБ и ГЕРБ.

„Да се прави сравнение между РЗС и Синята коалиция е направо нелогично", категоричен е Мартин Димитров.

„Яне Янев веднъж вече го вкарахме в парламента, втори път ще дойде много. Аз ще вкарам много млади хора в парламента. Защо трябва да вкарвам едни и същи лица", коментира Димитров. По думите на лидера на СДС, в партията вече има много млади и достойни хора, на които трябва да бъде даден шанс за реализация.

Разликата между сегашната ситуация с разцеплението в СДС в сравнение с проблемите на партията през 1991 г. е, че преди е имало вътрешен конфликт в СДС. Сега има изкуствено създаден конфликт, убеден е Димитров.

В ефира на предаването се включи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че е длъжен да се намеси и да посочи няколко неистини. Той коментира положението със сметището в Суходол и категорично заяви, че фирма „Новера" не е почистила София, както твърди премиерът Сергей Станишев.

По повод съдебния казус със СДС Борисов възмутено заяви, че „не може за едно елементарно дело да си вземат отвод толкова съдии". Това не е дело за убийство, айде от престъпниците ги е страх, вметна още лидерът на ГЕРБ реплика към съдиите.

Той изрази готовност от страна на ГЕРБ да подкрепят каузата на Мартин Димитров.
Чувството ми за справедливост, чувството ми за демокрация е накърнено в момента", заяви още Борисов. „Това, че се явяваме сами на изборите е израз на партиен политически живот", обясни за пореден път решението на ГЕРБ Борисов.

Най-европейски имидж и най-много преференции на изборите ще получи Надежда Михайлова, убеден е от своя страна Димитров и заяви, че тя е най-подходяща.
Мартин Димитров покани всички желаещи да присъстват на откриването на предизборната кампания на Синята коалиция в 18:30 ч. тази събота в зала 1 на НДК.

„Надежда Михайлова и Иван Костов имат конфликт, въпреки това те си подадоха ръка, и тръгнахме напред", обясни Мартин Димитров и коментира, че над 90% от коментарите на хората в личния му блог са положителни.

„Това обединение вдясно плаши, защото вече има кой да управлява и хората има кого да изберат", коментира реакцията на някои от симпатизантите на Синята коалиция.

По повод факта, че братът на синия президент Петър Стоянов, Емил, е в листата за кандидат-депутатите на ГЕРБ Димитров коментира, че това няма да вземе гласове на Синята коалиция.

"Вече има ясно разграничение на електоратите на двете формации и аз не очаквам преливане на гласове", посочи той.