Махат решетките от парламента. Това стана ясно от коментар на председателя на законодателния орган Никола Минчев в кулоарите на Народното събрание. Иначе решетките са поставени по препоръка на НСО.

Парламентът няма да обжалва санкцията на Министерство на културата. Не съм ги поръчвал аз, поясни Минчев. Администрацията на парламента се е свързала с фирмата, доставила подобни врати за Партийния дом в края на 2019-2020 година, по думите му. Самият Минчев не е виждал офертата. Тя е приета и утвърдена от главния секретар, каза председателят на парламента. До него достигнала докладна записка за вътрешно компенсиране на разходи в рамките на бюджета на НС. Никола Минчев видял за първи път вратите, когато и цялото обществото. Каква ще е съдбата на главния секретар на НС, той не оповести.

ГЕРБ заподозряха ПП, че имат фетиш към решетките

ГЕРБ заподозряха ПП, че имат фетиш към решетките

Според ИТН Минчев сам е взел решението, но се крие зад администрацията

Офертата за вратите е за 29 000 лева без ДДС. Според парламентарния шеф не е редно такава голяма промяна в сградата на НС да се осъществи без неговото знание. Аз съм председател на Народното събрание и нося отговорност за всичко, така той отговори на въпроса дали счита това за своя грешка. Не искам да бягам от отговорност, увери Никола Минчев. Надявам се това да остане като лош спомен, пожела си той за спорните решетки. Минчев чул, че имало устни консултации с експерти в областта на културата за решетките.

Ще премахнат и загражденията извън парламента.

Тошко Йорданов за решетките: Ако идват да ни хвърлят един бой, най-вероятно ще са прави

Тошко Йорданов за решетките: Ако идват да ни хвърлят един бой, най-вероятно ще са прави

Да ни сложат и по един номер, като в затвора