"Много глупаво нещо е да сложат решетки на парламента. В крайна сметка гражданите, ако дойдат да ни хвърлят един бой, най-вероятно ще са прави и не трябва да го обръщаме тук на Централен софийски затвор. Ако искат да ни сложат тук по едно номерче, да ни заградят плаца и да ни изкарат в почивката в 11.30 да обикаляме на слънце в кръг."

Така коментира разразилия се днес скандал със сложените на централния вход на Народното събрание решетки председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Въпросните решетки се оказаха освен това и мистериозни, като председателят на парламента Никола Минчев заяви, че не е знаел, респективно не е позволявал тяхното поставяне и разпореди проверка. В последствие пък Министерството на културата излязоха със становище, че те са поставени в нарушение на входа на сградата, представляваща паметник на културата.

Никола Минчев ще търси подписа си за решетките

Никола Минчев ще търси подписа си за решетките

Били отговор на януарския опит за влизане в сградата

Да ги махнат веднага, настоя Йорданов. "Да извикат едни чичковци, които са ги монтирали, да ги размонтират и изнесат. Да го направят учтиво и внимателно и да не оставят дупки. Голяма глупост."

Депутатът нямал и представя кой е възложил поставянето на съоръженията. "Няма как да знам. Все едно да ме попитате знаех ли за ареста на Бойко Борисов."

„Възраждане“ не харесаха металните решетки на вратите на НС

„Възраждане“ не харесаха металните решетки на вратите на НС

Елена Гунчева: Срамно е народните представители да се страхуват от народа си