Марешки е против даването на пари за оръжия. В нашата партия сме против да се харчат пари за въоръжаване. Това заяви в ефира на bTV лидерът на "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки в коментар на вчерашното заседание на КСНС.

Румен Радев настоя за интеграция на родната отбрана в европейската
Обновена

Румен Радев настоя за интеграция на родната отбрана в европейската

Заседанието на КСНС приключи с консенсус

Той определи партията си като пацифистка. Според него парите за армията се икономисват от другаде. Те били за сметка на учителите и лекарите. Веселин Марешки изтъкна, че ако дойде една ракета от Северна Корея, армията няма да помогне.

Лидерът на "Воля" се познавал със застреляния Петър Христов. По мнението на Марешки убийството е политическо, той вижда разстрела като атака срещу правителството. По думите на Марешки "Воля" няма да подкрепи вота на недоверие. Той обоснова това с липсата на алтернатива.

Думите му за вота после повторил почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари
Обновена

БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари

Червените продължават с преговорите за вот на недоверие

Към момента Марешки намира вота на недоверие за безсмислен пиар. "Воля" щяла да гласува, ако Корнелия Нинова беше обявила, че тези изчезващи ежегодно 10 млрд. ще бъдат вкарани в реалната икономика и дадени за пенсии, обясни лидерът на партията.

"Когато се появи алтернатива, тогава ще се замислим за реален вот на недоверие. Ние сме алтернатива, но с 12 човека не можем да направим много неща", обясни Марешки.