Партия "Воля" не води преговори за влизане в управлението. Това обяви на брифинг в народното събрание Веселин Марешки. В рамките на този мандат нямало да влиза във властта.
Коментара си Марешки прави във връзка с намека на депутата от ГЕРБ Делян Добрев пред медия, че коалиционните партньори от Обединени патриоти могат да бъдат заменени в парламента с депутатите от "Воля". Веселин Марешки се похвали, че все повече партии виждали формацията му като естествен партньор, а пък заради последователността се вдигала и цената на партията му и гражданите му вярвали.

Едва на следващите избори Веселин Марешки вижда партията си в управлението. Иначе той нападна Волен Сидеров, който показвал лабилно политическо поведение. Атакистът не изпълнявал обещанията си.
Такива човечета нито могат да ни свалят цената, нито да я повишат, заяде се той със Сидеров.

А за купувача на ЧЕЗ -Гинка Върбакова, той поясни, че не я познава, но настоява за уважение към нея. Марешки би влязъл във властта при ясен ангажимент за борба с картелите.

За престрелките между Сидеров и Делян Добрев, в които бе замесено името му, Марешки отсече: "Нито един не е на моето ниво." Атакистът нямал достатъчно депутати за собствена парламентарна група и пак посочи, че дребни човечета се упражнявали на негов гръб.