До 20-30 стотинки по-евтини горива обеща бизнесменът Веселин Марешки, ако партията му "Воля" стане първа сила в политическия живот в България и вземе властта.

Той дори прогнозира пред БНР, че неговата формация ще бъде "изненадата на предстоящите предсрочни парламентарни избори".

По думите му буквално за месец-два ще могат да направят реформи в най-тежките и закостенели системи.

"Продължаваме да се борим с картела в горивата, защото това е картелът, който най-тежко ограбва държавата", заяви Марешки.

По думите му, ще могат да влеят два милиарда лева в семействата и в малкия и среден бизнес. Парите ще дойдат от разбиването на въпросния картел.

Бизнесменът смята, че политиците от "старите партии" и олигарсите кроят планове как да спрат неговата формация да стане номер едно на следващите парламентарни избори.

Той заяви още, че президентските избори са "изпратили в пенсия" доста от старите партии, сред които наречените от него "псевдораформаторския блок", също и АБВ и "патриотите". Марешки посочи и че ГЕРБ са тръгнали надолу.

"Ако в БСП си мислят, че се възраждат в момента с Корнелия Нинова и Цветелин Кънчев, ще бъдат също толкова изненадани", каза Марешки.

На въпрос дали планира съдружие с ГЕРБ, бизнесменът заяви, че няма да управлява в коалиция.