По най-брутален начин е погазена демокрацията. Това обяви лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки на пресконференция в Народното събрание.

Той се оплака, че партиите били лишени от възможността да прочетат декларации. Марешки иска да се спазват правилата, разпоредени от оперативния щаб. Лидерът на "Воля" се оплака още, че сега се е заговорило за спекула в аптеките, а той от години предупреждава за спекула при горивата

Самият Марешки и колегата му от неговата група Кръстина Таскова днес влязоха в сградата на парламента в защитни облекла. 

Марешки и Таскова се пакетираха в пленарна зала

Марешки и Таскова се пакетираха в пленарна зала

Само в "Столипиново" и в Народното събрание не се спазвали препоръките

Марешки се заяде с депутатите, че законотворците не искали да си упражняват мозъка, а искали той да спи. Стотина лева струвал един предпазен екип, по негови сметки. Затова депутатите трябвало да слязат от земята и да се екипират.

Той не иска да се спре стопанския живот. Марешки разкритикува депутатите - чувствали се не като народни избраници , а като богоизбраници.

От партия "Воля" са направили дарение на института за спешна медицинска помощ "Пирогов". Марешки съветва и другите парламентарни групи да се включат. Другата седмица той и колегите му от ПГ ще помогнат и на храм-паметника "Св. Александър Невски".

Лидерът на "Воля" атакува спекулата с горивата. Разликата между цената в столичните квартали "Люлин" и "Младост" е 50 стотинки. Марешки констатира обаче, че по темата ги нямало Корнелия Нинова и Румен Гечев.

Днешната възможна цена можеше да е 1,40 лева за литър бензин, посочи лидерът на "Воля". Той се ядоса, че обвиняват фармацевтите за спекулата е в аптеките. На друго място е спекулата, господин президент, Корнелия, омбудсман и всякакви измислени герои, подчерта той.

Марешки сподели, че не иска да гласува никой за него, но на редовните избори тези, които искат да живеят справедливо, може да го вкарат в Министерския съвет.

Президентът да излезе и да обели една дума, настоя още лидерът на "Воля".