Изключително продуктивен разговор провели двете формации ГЕРБ и "Воля". Разширили секторните политики, които да бъдат обсъдени. Герберите се похвалили с бюджетната дисциплина.

Припомняме, миналата седмица лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви изненадващо, че неговите депутати напускат парламента, но без да посочи каквито и да е мотиви. В рамките на същия ден обаче стана ясно, че напускането не е точно напускане, а искане за среща с управляващите в лицето на ГЕРБ. Такава среща бе насрочена за днес, а още миналата седмица депутатите на Марешки осигуриха кворум за заседанията на Народното събрание.

"Воля" и ГЕРБ говорили и за пенсиите, за заплатите, за образованието, както и за социалната политика. "Воля" одобряват идеите на управляващите за връщане на децата в училище. "На 12,7% е намалял броят на преждевременно напусналите деца образователните институции", стана ясно от думите на Цветан Цветанов. Двамата с Марешки са говорили и за програма "Инвитро".

И "Воля" напуска Народното събрание

И "Воля" напуска Народното събрание

Марешки обяви решението на брифинг

Икономиката също е била тема на разговор. "Имаме рекордно ниска безработица", подчерта той. Има ръст на износа, ръст на инвестициите, отсече заместник-председателят на ГЕРБ.

Над 1 милион мегавата часа годишно държавата пести от санираните панелки. Марешки поискал развитие на Северозапада. ГЕРБ обещали инвестиции в инфраструктурата в региона.

Периодично щели да си разговарят двамата лидери на парламентарните групи.

"Няма никаква сделка", обясни Цветан Цветанов.

Лидерът на "Воля" също благодари на герберите за бързата реакция. Веселин Марешки се впечатлил от професионализма на ГЕРБ. Досега не им познавали програмата. Добре че се запознали, че иначе можело да вземат решения във вреда на държавата.

И депутати от "Воля" помогнаха за кворума в парламента

И депутати от "Воля" помогнаха за кворума в парламента

При първата регистрация нямаше кворум

"Воля" ще подкрепя добрите неща в действията на герберите. Имаме свои разминавания", призна обаче Марешки. В следващия парламент те щели да са част от управлението и щели да са коректив.

"ГЕРБ заслужават да бъдат подкрепяни", отсече той.

Лидерът на "Воля" дава награда за този, който посочи едно искане на партията му, с което да извиват ръце. "Ние се борим само за просперитета на българския народ", увери той.

ВМРО видяха в действията на Марешки ПР акция

ВМРО видяха в действията на Марешки ПР акция

По думите на Милен Михов патриотите няма да се молят на ДПС за кворума