Мария Габриел отбеляза важността на Йордания като ключов партньор на България в региона на Близкия изток по време на официално посещение в страната.

Тя бе приета от крал Абдула II и подчерта готовността за задълбочаване на политическия диалог и сътрудничество в редица области. Двамата министри обсъдиха засилването на политическия диалог, търговско-икономическото сътрудничество и важността на иновациите.

Габриел изрази подкрепа към инициативите на Йордания в борбата с тероризма и радикализацията, като същевременно обърна внимание на необходимостта от защита на цивилното население и подкрепа за решение на принципа на две държави за постигане на мир. 

Тя сподели още, че България е готова да бъде домакин тази година на среща в рамките на "Процеса Акаба", като тя се надява да бъде придружена от визита краля на Йордания Абдула II.

Сътрудничеството в областите на образованието и науката беше поставено в центъра на разговорите, като програмата за сътрудничество в тези области ще насърчи международния образователен обмен.

Денков и Габриел се чудят да скочат ли във вулкана на ротацията

Денков и Габриел се чудят да скочат ли във вулкана на ротацията

Основният акцент в меморандума е как НС ще продължи да работи по ключовите приоритети