Бойко Борисов е политическият лидер с най-голяма обществена подкрепа. Това показват данните от проучване на Маркет Линкс.

Проучването на агенцията е финансирано и реализирано съвместно с БиТиВи. То е проведено сред 1009 лица над 18 г. в страната в периода 10- 19 април по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

От лидерите на парламентарно представените партии най-голяма е подкрепата за Бойко Борисов - 24%. На второ място се нарежда Кирил Петков от Продължаваме промяната с 19 процента. Челната тройка се допълва от председателят на Възраждане Костадин Костадинов с 18 процента.

Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев също се ползва с 18% подкрепа сред анкетираните. На пета позиция се нарежда Христо Иванов от ДБ с 17 пункта.

Доверието в лидера на ДПС Мустафа Карадайъ е 16%, а това в лидера на БСП Корнелия Нинова - 13 процента. 12% от респондентите подкрепят Слави Трифонов от ИТН.

Друга тема засегната в проучването на Маркет Линкс касае моментната електорална нагласа. Резултатите показват, че около 54% от анкетираните биха гласували, ако се стигне до нови предсрочни избори. 14% са склонни по-скоро да отидат до урните, 11 процента нямат мнение по въпроса. 5% по-скоро не биха гласували, а 16% са категорични че нямат намерение да гласуват на нови избори.