Вървим към служебна президентска република. Вече 10 месеца управляват служебните правителства на Радев. И изглежда, че срещу това няма никаква съпротива. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от Демократична България Мартин Димитров.

По думите му най-важно е служебните правителства да бъдат спрени и да има редовен кабинет. Всяко служебно правителство е по-слабо от предишното. Те си избират темите по които да работят, поясни той. Според него те са безконтролни, правят каквото си искат, не носят отговорност и няма кой да ги притисне да си вършат работата.

Димитров посочи, че април е ключов месец за страната. Той уточни, че тогава трябва да теглим чертата за еврозоната и да видим до къде сме стигнали. Нов служебен кабинет на Радев може да предизвика нови кризи и да задълбочи съществуващите, допълни депутатът.

Народният представител коментира и връчването на третия мандат на БСП. Той заяви, че президентът е трябвало да направи консултации преди това. Радев обаче не го стори, защото щеше да си проличи, че БСП имат най-малка подкрепа, добави Димитров. Според него от самото начало е било планирано да се връчи третия мандат на левицата.

По отношение на Енергийна стратегия 2023-2053 г. Димитров посочи, че кабинета на Радев гради стратегия за следващите 30 години, а не работи по ПВУ и влизането ни в Шенген. По важните теми не се действа. Енергийна стратегия не може да се изработва от служебен кабинет, категоричен бе той.

Партиите чакат покани от БСП за мандата, готови са на разговори

Партиите чакат покани от БСП за мандата, готови са на разговори

"Възраждане" биха приели разговор в двустранен формат